preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Zagreb

 

TRIBO MODERNA - CAPOEIRA ZA TOLERANCIJU I NENASILJE

Projekt se oslanja na afro-brazilsku igru, plesno-borilačku vještinu Capoeiru kao alat za stvaranje pozitivnog okruženja. Capoeiru karakteriziraju ne natjecateljski karakter i poticanje kreativnosti. Osim toga, predstavlja simbol borbe za uključenost, jednakost i suradnju bez obzira na različitosti u dobi, spolu, vjeri, kulturi  i kao takva je idealna za rad s mladima bez obzira na razinu prevencije. Treninzi capoeire za djecu temelje se na filozofiji jednakosti, suradnje, tolerancije te se naglašava važnost grupe kao podrške (moderno pleme, što je i sam naslov programa Tribo moderna). Kroz samu vještinu Capoeire i njezinu igru, djeca se uče samokontroli i ispoljavanju negativnih emocija na prihvatljiv način, kako se izboriti za sebe, a ne škoditi drugima.

U području preventivnih programa, ovaj inovativni pristup u borbi protiv neprihvatljivog ponašanja u radu koristi elemente sportskih i tjelesnih aktivnosti i vodeći se principima Capoeire, njene elemente koristi kao pedagoški alat za osobni i socijalni razvoj, izgradnju pozitivnog karaktera i interkulturalno učenje.

Projekt „Tribo Moderna“ – capoeira za toleranciju i nenasilje proizašao je iz  procjene potreba u osnovnim školama te analize strateških dokumenata i stručne literature. Procjena potreba i analiza uputile su na zaključak kako prevencija neprihvatljivog ponašanja treba uključiti sve sektore društva, poglavito one koji najsnažnije utječu na odgoj djece i mladih, što je bio glavni poticaj za kreiranje projekta.

Aktivnosti se sastoje od radionica Capoeire koje pružaju korisnicima razvijanje i održavanje zdravog životnog stila te omogućuj korisno i konstruktivno provođenje slobodnog vremena, edukativnih radionica za djecu i njihove roditelje, individualnog rada jednog djeteta (kada postoji potreba) s njegovim mentorom koji predstavlja podršku u odrastanju i suočavanju s izazovima odrastanja i medijskih kampanja koje uključuje aktivnosti u zajednici.

Na ovoj poveznici možete pogledati prvi video uradak  za nenasilje koji su osmislili uključeni učenici naše škole!

Video


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brošure za roditelje

CENTAR ZA REHABILITACIJU
KONTAKTI
https://centar.erf.unizg.hr


 


 


Kalendar

 

 

Dodatni sadržaj

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2015.

Ukupno: 143749
Ovaj mjesec: 643
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola Augusta Cesarca Zagreb / II. Ferenčica 9a, HR-10000 Zagreb / os-acesarca-zg.skole.hr / ured@os-acesarca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju