preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Zagreb

 Klikom na tekst iznad, otvara se fotogalerija.

 

      
 Klikom na sliku otvara se fotogalerija.Klikom na sliku, otvara se fotogalerija.


FotogalerijaKlikom na sliku, otvara se foto-galerija.

Volonterska iskustva koja gradimo kroz naš školski volonterski klub često nas stavljaju u neko novo okruženje, izlažu nas novim iskustvima  i situacijama u kojima se inače ne bismo susreli u svakodnevnom životu. Nude nam nova, vrijedna poznanstva i prijateljstva, a kroz neformalne oblike učenja nude nam mogućnost stjecanja važnih znanja i vještina koje nam mogu koristiti u nastavku obrazovanja ili profesionalnog razvoja. Različiti osjećaji i potrebe motiviraju nas na volontiranje. Nas motivira želja da našim učenicima prenesemo temeljne vrednote volonterstva, da ih naučimo osluškivati potrebe svoje lokalne zajednice te da jednoga dana postanu aktivni članovi društva u kojem žive. U vrijeme kada mladi previše padaju pod utjecaj virtualnih prijatelja i društvenih mreža, želimo ih naučiti doživjeti svoju stvarnost, gledati na život drugim očima, razviti osjetljivost na probleme.

Skrb o starijim osobama kao jednoj vrlo osjetljivoj društvenoj kategoriji, jedna je od temeljnih ideja na kojima gradimo naša volonterska iskustva.  Naša već dugotrajna suradnja s Domom za starije osobe Park, koji se nalazi u neposrednoj blizini naše škole, dovela nas je tako u jedno novo okruženje i pružila jedno sasvim novo iskustvo, a to je sajam Pravo doba, jedinstveni događaj namijenjen zrelim generacijama. Posjetitelji sajma mogli su razgledati i isprobati niz proizvoda, besplatno obaviti zdravstvene preglede, ali i sudjelovati na različitim plesnim i kreativnim radionicama. Ugodnim međugeneracijskim druženjem i izradom mozaika postigli smo zbližavanje, suradnju i zajedništvo naših mladih volontera, njihovih roditelja i korisnika Doma čemu su mogli svjedočiti svi posjetitelji sajma. Izrađeni mozaici biti će izloženi na prodajnoj izložbi povodom Dana škole.  

Zahvaljujemo svim učenicima na suradnji, a njihovim roditeljima na podršci u realizaciji ovog projekta.

Volontiranje kao navika srca i građanska vrlina duboko je ukorijenjena u ljudskom duhu s dalekosežnim društvenim i kulturološkim učinkom. Slušanje drugih, briga o njihovim potrebama i pomoć u zadovoljavanju tih potreba dokazuju najveću ljudsku motivaciju. Ljudi pomažu jedni drugima iz ljubavi i empatije. Pa ipak, u svojoj najdubljoj duhovnoj dimenziji i u simboličnom značenju, volonterstvo nije samo nešto što činimo za druge. U pitanju su naše vlastite vrijednosti, naša humanost i potreba za vlastitim razvojem: mi jesmo ono što dajemo drugima.1)

₁ Iz izvješća gospodarskog i socijalnog vijeća Un-a: The role of
Volunteerism in the Promotion of Social Development


Promocija volonterstva među učiteljima

Za pregledavanje prezentacije, kliknite na sliku ispod. :)


 


Posjet Domu za starije osobe "Park"

U petak, 24. studenoga 2017. godine posjetili smo Dom za starije osobe Park koji se nalazi u neposrednoj blizini naše škole. Posjet Domu jedna je od volonterskih aktivnosti planiranih tijekom tekuće nastavne godine. Cilj našeg posjeta bio je senzibiliziranje mladih za osobe starije životne dobi, aktivno uključivanje starijih osoba u društvo, korisno i kreativno provođenje slobodnog vremena starijih osoba te jačanje međugeneracijske solidarnosti. U tu svrhu  održali smo božićnu kreativnu radionicu na kojoj je sudjelovalo osam naših učenika i desetak korisnika Doma. Uživali smo u zajedničkom radu pri izradi prigodnih čestitki. Svjedočili smo i brojnim zanimljivim pričama iz vremena kada su današnji korisnici Doma i sami bili djeca. Vrijedne ruke naših učenika volontera i korisnika Doma izradile su ove predivne čestitke koje možete vidjeti u foto-galeriji. Čestitke će biti izložene na božićnom sajmu koji će se održati 1. prosinca 2017. godine u našoj školi.


Naši učenici su  izrađivali ogrlice za školsku zadrugu Ferka
Kako je bilo pogledajte ovdje.
Radimo punom parom povodom nadolazećeg Otvorenog dana škole...
Posjetite nas 2. prosinca 2016. i uvjerite se u ljepotu naših rukotvorina...


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brošure za roditelje

CENTAR ZA REHABILITACIJU
KONTAKTI
https://centar.erf.unizg.hr


 


 


Kalendar

 

 

Dodatni sadržaj

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2015.

Ukupno: 143749
Ovaj mjesec: 643
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola Augusta Cesarca Zagreb / II. Ferenčica 9a, HR-10000 Zagreb / os-acesarca-zg.skole.hr / ured@os-acesarca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju