2020-06-22 19:13:17

Riječ ravnateljice

Drage učenice i dragi učenici te poštovani roditelji,

iza nas je jedna teška, nepredvidiva i izazovna nastavna godina koju smo zajednički priveli kraju, stoga se posebno želim zahvaliti i čestitati svim učenicama i učenicima na postignutom uspjehu.

Posebno želim zahvaliti roditeljima koji su tijekom ove godine izrazili podršku djeci i učiteljima u trenutcima kada se od svih tražilo strpljenje, razumijevanje, savjesnost i staloženost.

Jednako tako zahvaljujem učiteljicama i učiteljima na cjelokupnom zalaganju i snalaženju u novonastalim virtualnim okolnostima.

Cijela me ova godina podsjetila na priču o Paganiniju i jednoj žici. Tijekom koncerta pukla mu je jedna po jedna žica na violini i nastavio je svirati na jednoj žici. Na jednoj je žici u zanosu odsvirao završnu skladbu. Ova se priča često slikovito uspoređuje s našim životima. Većinu vremena razmišljamo o puknutim žicama koje ne možemo popraviti i promijeniti istog trenutka, a samo je jedna žica dovoljna za stvaranje ljepote.

Tako ste i vi, dragi moji učenici, samo na jednoj žici, svojom ustrajnosti i snagom, odsvirali maestralnu melodiju svog školskog života i uzdigli se do neslućenih visina.

Podjela svjedodžbi održat će se prema sljedećem rasporedu:

3. srpnja

12:00 - podjela svjedodžbi za osme razrede

 

 

8. srpnja

 

9:00 – podjela svjedodžbi za prve razrede

10:00 – podjela svjedodžbi za druge razrede

11:00 – podjela svjedodžbi za  treće razrede

12:00 – podjela svjedodžbi za  četvrte razrede

 

 

 

9. srpnja

 

9:00 – podjela svjedodžbi za pete razrede

10:00 – podjela svjedodžbi za šeste razrede

11:00 – podjela svjedodžbi za sedme razrede

 

 

 

Prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. (NN 57/2020) nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta. Prvo polugodište traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine, a drugo polugodište traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021. godine.

Svim učenicama i učenicima želim bezbrižan i ugodan ljetni odmor, a posebno osmašima upis u željene škole.

S veseljem iščekujem novi početak nastavne godine te pune školske klupe i školske hodnike prožete smijehom i radošću.

Srdačan pozdrav,

Tina Kirin,

ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca

 

 


Osnovna škola Augusta Cesarca Zagreb